maanantai 18. lokakuuta 2010

Gáiccavuostápizza




Pizzavuođđu
6-12 bihttá

3 dl čázi
1½ teadjabaste (tb) (sullii 6 g) jáffojeasta
sullii 7 dl nisojáffut dahje 5 dl nisojáffut ja 2 dl spelttijáffut
½ tl sáltti
1½ borranbaste (bnb) olju

Deavdda
1 brk (150 g) marinerejuvvon, eanaartisohkaváimmus olljus
1 skáhppu (250 g) muorjetomáhtat (kirsikkatomaatteja)
Vuđđui
2 brk (á 150 g) dibma gáiccavuosttá
2 bnb njárbes honnet
1 tb sináhpa

Lassin pizza ala
1 smávva rukseslávki
2 bnb sitronsákta
vehá sohkkariid
½ varás basilika dahje rucola miela mielde
(sullii 50 g suovustuvvon ja fiidnát cáhppojuvvon parmabierggu

Daga ná

1. Ráhkat dáiggi. Ligge čázi 42 gráđii.

2. Sehkke jáffojeastta ja sálttiid jáffuide ja leike dan vehážiid mielde čáhcái. Lasit ollju.

3. Duhppe dáiggi álbmaláhkai, govčča dáiggi liinnin ja badjánahte lieggasis duppalsturrosažžan.

4. Ráhkat deavdaga. Čuohpa garrejuvvon rukseslávkki asehaš rieggán ja bija rieggáid lihttái oktan sitronsávttain. Lasit vehá sohkara ja loktes doaresbeallái.

5. Sehkke gáiccavuosttá, njárbes honnega ja sináhpa oktii nu, ahte dan lea álki lebbet. Lebbe dan pizzavuođu ala.

6. Čuohpa bassojuvvon tomáhtaid ja goikejuvvon eanaartisohkaid. Lebbe dássidit pizzavuođu ala. Čuohpa suovastuvvon parmabierggu bihttáide ja botkal pizza ala.

7. Duhppe dáiggis bures ja divtte badjánit nuppe have juos hálidat. Dalle pizzavuođđu badjána eanet.

8. Lebbe dáiggi beavdde alde vuodjabáhpár ala ja deattaš spelle ala asehaččat. Lokte dáiggi oktan báhpárin spelle ala.

9. Lasit deavdaga ja steikke 250 gráđas gasku oapmana 15-20 minuvtta, dahje dassážii go dáigi lea giksan ja ravddat leat ruškkodan.

10. Lokte giksan pizza oapmanis ja lasit goikejuvvon lávkerieggáid ja varás basilika/rucola. Čuohpa bihtáid ja fála.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti