maanantai 7. toukokuuta 2012

BOAZOSPAGEAHTTA 



1 lávki
vilgeslávki 2-3 gacca
300-400 ferdnejuvvon bohccobiergu
olju
1 rukses dahje fiskes paprika
1 doassa (s. 400 g) mollejuvvon tomáhtta
1 stobe (70 g) tomáhttapuré (0,5 – 1 dl čáhci)
s. 1 db sohkar
mearrasálti millos
čáhppesbihppor millos
goikkaduvvon basilica dahje oregano
parmesan –vuostá

Steike lávkki ja vilgeslávkki oljjus. Lasit ferdnejuvvon bierggu ja steike dassážii go lea ožžon veháš ivnni. Lasit paprikabihtáid, tomáhtaid ja tomáhttapuré. Sohkkara lea buorre lasihit danin go tomáhtta lea oalle suvrris.

Dan botta go buonjus duoldá fiidnát lohkki vuolde, vuošša spageahtta báhkka rávvagiid mielde. Njorre vuoššančázi eret ja lasit veháš oljju dahje vuoja. Faskko parmesanvuosttá. Dát itálialaš vuostá lea oalle sálttis, muitá go lasihat máisttuid biergobutnjosii. Loahpas savdnjil butnjosa ala miela mielde basilica dahje oregano.

 Goive dallerkii spageahtta, butnjosa ja bajimužžan parmesanvuosttá. Návddaš!

Dát lea mu verdde bagadus. Geahččal donge!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti