perjantai 14. joulukuuta 2012

Ruksesruohttasat gáiccavuosttáin



1 kg                      ruksesruohttasiid  (ii doasain)
1 tb                       tinjama ( /rosmariinna /čáhppesbihpporiid)
s. ¼ tb                 sáltti
1 pk (200g)       gáiccavuosttá
1 bb                       golgi honnega
¼ dl                      pinjamsiepmaniid


Boradin mu ustiba luhtte, ja son gohkkii dán. Biepmu heive hui bures biergobipmui lasáhussan omd. biffain.  Son lei bagadusa gávdnan Pirkka ruksesruohtaspusse gilggas. Hui njálgga. Heive eandalit dalle go dus lea ruovdedárbu stuoris. Lea dearvvaslaš, ja minerálarikkis. Ii heive nu bures áibbas smávva mánáide go ruksesruottasiin leat nitrahtat.

  1. Basa ruksesruohttasiid.  Vuošša daid sáltečázis, 1 tb ovtta lihteris čázis dassáigo gerget (mun gal vuššen summal, eanet sálttis). Vuoššanáigi lea gitta ruksesruohttasiid sturrodagas, donhan gal gáffaliin dovddat goas leat giksan (sullii 45 min).
  2. Vuoidda oapmanlihti, gos maŋŋelaš giksadat ruksesruohttasiid, oljjuin. Garre vuššon ruksesruohttasiid dábálaš niibbiin dallego dat leat ain báhkkas. Lebbe ruksesruohttasiid oapmanlihttái. Boatkul ala sálttiid ja tinjamiid.
  3. Vajahastte gáiccavuosttá bastilis niibbiin asehis stuhkaide. Gilvve vuosttáid ruksesruohttasiid ala.
  4. Njorre vel ala honnega, ja gilvve čikŋan pinjamsiepmaniid.
  5. Base 200 grádas 10-15 minoha dasságo vuostá suddá. Mun steikkejin gaskkamus rittas, muhto sáhttá maid bajimusas.
  6. Bora ja návddaš!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti