1 kg ruksesruohttasiid (ii doasain)
1 tb tinjama ( /rosmariinna /čáhppesbihpporiid)
s. ¼ tb sáltti
1 pk
(200g) gáiccavuosttá
1 bb golgi honnega
¼ dl pinjamsiepmaniid
1 bb golgi honnega
- Basa ruksesruohttasiid. Vuošša daid sáltečázis, 1 tb ovtta lihteris čázis dassáigo gerget (mun gal vuššen summal, eanet sálttis). Vuoššanáigi lea gitta ruksesruohttasiid sturrodagas, donhan gal gáffaliin dovddat goas leat giksan (sullii 45 min).
- Vuoidda oapmanlihti, gos maŋŋelaš giksadat ruksesruohttasiid, oljjuin. Garre vuššon ruksesruohttasiid dábálaš niibbiin dallego dat leat ain báhkkas. Lebbe ruksesruohttasiid oapmanlihttái. Boatkul ala sálttiid ja tinjamiid.
- Vajahastte gáiccavuosttá bastilis niibbiin asehis stuhkaide. Gilvve vuosttáid ruksesruohttasiid ala.
- Njorre vel ala honnega, ja gilvve čikŋan pinjamsiepmaniid.
- Base 200 grádas 10-15 minoha dasságo vuostá suddá. Mun steikkejin gaskkamus rittas, muhto sáhttá maid bajimusas.
- Bora ja návddaš!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti