keskiviikko 19. elokuuta 2009

Thai fuusio vuoncábiergobiffat

Dán málisrávvaga lean snuoggan neahtas, ja de heivehastán alccen. Lassin dása galgá maid buonjus, vai vuoncábiergu ii leat nu goikkis. Dás lea njealji olbmui borramuš.

Dárbašat:

3-4 ghp vuoncábiergo minuvttabiffa, mat leat honnet marinádas

1 teadjabastte (tb) vuoja

Lassin vuošša risena dahje pasta ja mielamiel ruotnasiid. Rávvagis logai ja mun áigon biđđit vehá wok-ruotnasiid, muhto in loahpas muitán.

Minuktabiffaid galgá steikket vuojas steaikkabánnos nu ahte dat gikset bures. Njoara butnjosa biffaide ja fála lassin maid dal de hálideaččat.
Álgoálgosaš rávvagis dieđus logai ahte galgá stellet liegganan appelsiidnavajahasaid biffaid ala, muhto mun gal in dahkan nu. Mun báicce goaikalin mandariinnaid butnjosii.


Appelsiidnabuonjus

2 dl appelsiinnas čárvon sávtta dahje oastit burkkes mandariinnaid ja váldde dan sávtta butnjosii

0,5 dl sohkkariid

1 tb vuoja

2 bastte vilges buonjos suohkudanjáffuid (suuruste)

1 ghp garrejuvvon appelsiinavajahasaid dahje burkkes daid mandariinnaid

0,5 brk Valio cocos-lime biebmoliema

(Lassin sáhttá bidjat 1 ghp čili, mas galgá siepmaniid buhtistit eret. Dán mun guđđen eret, go in liiko čilii.)

Leike sávtta ja sohkkariid (ja čili) kastorullii dahje steaikkabánnui. Divtte duoldat vuollegaš lieggasis, ja duollet-dállet vehá fierut butnjosa 10 min. (Jos bijašat čili, de dan gánneha boaibmut eret, vai ii šatta menddo garra smáhkka.) Lasit vuoja vai čuovgagoahtá.

Suohkut butnjosa vilges suhkosin ja duolddat vel dan s. minuvtta. Lasit appelsiinnaid dahje mandariinnaid loahpas muhtun áigái liegganit. Heive bures biđđojuvvon dahje vuššon vuoncábiergguin.


Bajáldus

Diet cocos-lime biebmoliepma lea dasto iskuras njálggat. Loahppabuonjus mii bázii, de das ráhkadin vel bajáldusa.

1 banána

loahppabuonjus

Cáva banána ja leikes vehá butnjosa ala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti